Саморегулация на търговските комуникации Нова интерактивна програма за отговорна консумация на алкохол

Нова интерактивна програма за отговорна консумация на алкохол

Heineken

Heineken стартира интерактивна кампания за отговорна консумация на алкохол

София, 17 декември 2008, Марката Heineken в България обяви старта на първата си интерактивна кампания за отговорна консумация на алкохол в Интернет. Тя е част от глобалната кампания „Открий знаците” /Know the signs/.

Кампанията е част от добре познатата програма „Наслаждавай се на Heineken отговорно и с мярка” и цели да насърчи изграждането на по-добри консуматорски навици. Посланията на първата по рода си кампания са насочени основно към най-младите любители на бирата.

По повод старта на „Открий знаците”, Маркетинг мениджъра на Загорка АД, Дончо Хаджиев заяви: „Нашето най-голямо желание е посланията на кампанията за отговорна консумация на алкохол да достигнат до крайните потребители и да ги накарат да се замислят за сериозността на този проблем. Интерактивният подход на кампанията „Открий знаците” ни дава възможност посланията на Heineken да достигнат до максимален брой хора.”

„Ние се ангажираме да направим всичко, което зависи от нас, в подпомагането борбата със свръх употребата на алкохол. Марката Heineken е символ на висококачественa бира за нас на първо място винаги е било качеството, а не количеството. Кампанията „Открий знаците” е плод на желанието ни да провокираме повишено внимание при консумацията на бира сред тези, които рискуват да провалят вечерта не само за себе си, но и за другите”, добави Дончо Хаджиев.

Кампанията е позиционирана на интернет сайта www.knowthesigns.com. Основното послание на сайта е, че понякога консуматорите на какъвто и да е алкохол губят мярка и не си дават сметка за последствията от безразсъдното пиене.

Влизайки на сайта www.knowthesigns.com, човек попада във виртуална стая с екран, на който трябва да разпознае типичните признаци на човек, прекалил с алкохола, като са представени петте най-ярки примери за подобно поведение. Всеки от прожектираните клипове може да се изпрати на приятел след прикачване на негова снимка и записване на лично послание.

За повече информация и контакт:
Михаил Стефанов – Account Director, Ogilvy Public Relations
Тел.: 915 89 17, моб.: 0899 163466, Е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Пътешествието на бирата

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow