Новини Всеки вторник до края на октомври Съюзът на пивоварите осигурява безплатни занимания по баскетбол

Всеки вторник до края на октомври Съюзът на пивоварите осигурява безплатни занимания по баскетбол

 

Над 900 000 българи знаят за инициативата „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”

Със започването на учебната година Съюзът на пивоварите в България (СПБ) кани всички желаещи да се включат в заниманията по баскетбол, които се провеждат в рамките на кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете! Целта на инициативата е да се насърчи масовият и семейният спорт като алтернатива тийнейджърите да не експериментират с алкохол.

През месеците септември и октомври всеки вторник от 14 до 16 ч. малки и големи могат да се включат в безплатни занимания по баскетбол на стадион „Българска армия” в баскетболната зала „Румен Пейчев” (Борисовата градина, София). Заниманията се ръководят от професионален треньор, а за консултиране по въпросите, свързани с превенцията и здравословния начин на живот, са осигурени квалифицирани психолози и социални работници.

Организаторите от Съюза на пивоварите заедно с баскетболния клуб на ЦСКА и Българската федерация по баскетбол са готови да посрещнат всеки, който иска да приеме предизвикателствата на баскетболния терен и да намери нови поводи за приятелство, общуване, здравословен ритъм за свободното време.

Със стартирането на „баскетболната” вълна започва есенния сезон на кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”. От края на април до момента Съюзът на пивоварите е организирал и безвъзмездно финансирал спортни събития и занимания по волейбол, изправителна гимнастика, капуейра и конг фу, в които са се включили над 850 участника от София.

Според проведеното през м. юли национално представително проучване на Ипсос България посланията на кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат са достигнали до 916 588 човека на възраст между 18 – 69 години. Това означава, че 18% от пълнолетното население на страната знае за инициативата на Съюза на пивоварите.

„Тези резултати доказват, че интересът към този вид социални кампании, осъществявани от бизнеса в партньорство с неправителствени организации, спортни клубове, държавни и общински институции може да бъде действително продуктивен” – коментира Ивана Радомирова – главен секретар на Съюза на пивоварите. „Според специалистите спортът е един от най-ефективните подходи срещу употребата на алкохол от тийнейджъри, но за целта физическото възпитание на децата трябва да започне още в ранна възраст. Ето защо ние се стремим да подкрепим родителите в този процес. Според националното проучване на Ипсос информация за кампанията е достигнала до 230 000 човека на възраст между 30 - 39 години и до 130 200 – между 40 и 49 г. За нас това е важен индикатор, че инициативите ни набират популярност сред тези възрастови групи, за които традиционно се приема, че имат малки деца и тийнейджъри и които са всъщност най-важната ни целева група.”, добави Радомирова.

На сайта www.pivovari.com или на телефон 0885 05 69 23 всеки желаещ може да получи повече информация как да се включи в безплатните занимания по баскетбол с график за провеждане от 14 до 16 часа на 24 септември и на 1, 8, 15, 22 и 29 октомври. За най-активните участници организаторите са подготвили награди. Входът е свободен.

Допълнителна информация:

Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете! е социална програма на Съюза на пивоварите в България (СПБ) за превенция експериментирането с алкохол от лица под 18 г. и насърчаване на семейния спорт. Кампанията се реализира в партньорство с Министерство на физическото възпитание и спорта,Министерство на труда и социалната политика, Столична община, Дневният консултативен център за юноши и родители към ПИЦ-София, Асоциация „Солидарност”, Българското национално радио, спортни сдружения и клубове.
През м. април 2013 година инициативата Спортът е по-добрият начин децата да пораснат е отличена като финалист в конкурса за Европейските КСО отличия, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

С регистрационен № 1363349579925 -1608 кампанията е внесена като публичен ангажимент на българските пивовари към Форума за алкохол и здраве на Европейската комисия и е в подкрепа на политиките за намаляване злоупотребата с алкохол.

За повече информация:

Ивана Радомирова
главен секретар на СПБ
Тел. 02/989 40 24

Вера Димитрова
Агенция Havas PR Sofia
Телефон: 02/400 96 30
E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Пътешествието на бирата

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow