Новини Пролетният бирен салон дава старт на второто издание на информационната кампания за българската бира

Пролетният бирен салон дава старт на второто издание на информационната кампания за българската бира

Пролетен бирен салон


София, 09 юни 2010 г. Снощи в София се състоя Пролетния бирен салон. Събитието обедини в Гранд хотел София представители на бизнеса, арт средите, мениджърите на пивоварните компании в България, медии и много приятели на пенливата течност.

Пролетният салон даде официален старт на тазгодишното издание на информационната кампания за българската бира, под надслов „Природата изБира най – доброто за теб”. Инициативата започна през пролетта на миналата година под егидата на Съюза на пивоварите в България с основната цел да информира потребителите за качеството, традициите в пивопроизводството, предимствата на натуралните съставки на бирата при умерена консумация.

„Информационната кампания за българската бира е израз на отговорността ни не само като производители, но най-вече като корпоративни граждани. „Бира и общество” е тема, която има много аспекти, но за нас основните са безупречното качество на произвежданото в страната пиво и високите саморегулаторни стандарти за маркетингови комуникации. Историята, традициите и иновациите в пивоварния сектор вървят ръка за ръка. Бирата е част от общоевропейската култура и обединяващ елемент в социалното общуване. Интегритетът на специфичните натурални суровини с ниското алкохолно съдържание и умерената консумация правят кехлибарената напитка част от здравословния стил на живот на съвременния човек.”, коментира Ивана Радомирова главен секретар на Съюза на пивоварите.

Необходимостта и реализирането на информационната кампания е продиктувано и е резултат от отговорността на бранша към потребителите, която е основен принцип за всички членове на Съюза. И през тази година основните научни изследвания са съсредоточени върху свойствата на напълно естествения характер на съставките на пивото – вода, малц, хмел, бирена мая, мостри от които бяха показани по време на бирения салон снощи.

„Освен че освежава, бирата е напитка с ценна хранителна стойност, богата е на полезни минерали, витамини, белтъчини и естествени елементи, които подобряват настроението. Пивото стимулира сърдечната дейност, подобрява перисталтиката на стомаха, влияе на костите, има ефект на естествен диуртик, има стимулиращо въздействие върху кожата и косата. Ние сме щастливи когато пием бира, защото тя е естествен антидепресант.”, коментира професорът по хранене и диететика Донка Байкова, която беше гост на Пролетния бирен салон.

Освен натуралността и чистотата на продукта, информационната кампания за българската бира представя и запознава потребителите с различни аспекти от древната история на пивоварството и ритуалите при сервирането и консумацията на пенливата напитка.

Кампанията на българската бира акцентира върху разумната и отговорна консумация – израз на социалната отговорност и ангажираност на пивоварния бранш. Като част от общоевропейските ценности и политиките на пивоварите по темата „Бира и общество”, членовете на Съюза на пивоварите в България вече са основен инициатор и партньор в организирането на образователна кампания за превенция на употребата на бира от тийнейджъри. Както винаги досега тя се реализира с пълната подкрепа и ангажираност на всички членове на СПБ – „Болярка ВТ”, „Загорка”, „Каменица”, „Карлсберг България”, „Ломско пиво”.

Информационната кампания за българската бира се осъществява с подкрепата и на медийните партньори dir.bg, списание GoodFood, радио N-Joy, Програмата, вестник Стандарт, Sportal.bg, ViewSofia.com, Z-Rock.

Пътешествието на бирата

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow
  • Image Slideshow